Fransskola

Här kommer inlägg om fransförlängning. Lite förklaringar och annat smått och gott! Du kan även ställa egna frågor under kommentarer!

Fransar finns i alla möjliga färger, böjder, längder, modeller och tjocklekar!

Ögonfransförlängning är en metod som härstammar från Korea och började ta världen med storm för drygt 10 år sedan. Metoden innebär att en eller flera fransar fästs på en av dina naturliga ögonfransar med hjälp av ett semi-permanent lim. Behandlingen tar mellan 1,5 till 2 timmar.

Flares: hårt ”packade” fransar som ingen borde ha med att göra. Dessa är inget vi använder oss av! (Borde inte du heller) väldigt skadligt för dig/dina fransar då dem är väldigt tjocka och hårda i roten.

Lösögonfransar: den mest använda av dem alla! Denna typen av fransar sätts fast på dina egna fransar med tillhörande lim. Funkar jätte bra då och då! Inget som ser naturligt ut dock och svåra att få till. Men helt ok utseende mässigt.

Singelfransar: klassiska fransar i alla möjliga böjder, tjocklekar och färger! En frans klistras fast på en av dina naturliga fransar. Alltid en på en!

Volymfransar: flera tunnare fransar så kallad volymfransar i en knippe som senare limmas på en naturlig frans , på så sätt får man fluffigare resultat.

Exempel på lite böjder. Cböjd är den klassiska och mest använda böjden. D böjden används mest av dem som vill ha lite mer böjd, som av en fransböjare tex. Har du väldigt raka fransar så funkar det för det mesta med cböjd och b samt jböjd. Har du böjd i dig själv kan du med fördel välja dböjd.

Olika böjd, tjocklek och längd.

Lite mer ”ovanliga” böjder

Här kan man se skillnaden på en flatlash/platt frans och klassisk singelfrans.

När man pratar ”volymspråk” är allt från 2d uppåt volym.

Lite fler böjder & längder

Detta är ett exempel på hur starka franslimmet som franstylister använder reagerar på bomull. Limmet som används har starka ångor och därför är det viktigt för dig som kund att du väljer en franstylist som har fått intyg på att hen har blivit godkänd i härdplastutbildningen.

Limmet som vi franstylister använder har visat sig innehålla ämnen som är allergiframkallande med symtom från hud och luftvägar. Såklart så finns det olikasorters av lim vilket betyder att det finns mer eller mindre ingredienser i olika sorters lim. Det kan alltså alltid vara bra att fråga franstylisten vilket sort lim hen använder om du misstänker att du är allergisk

Att välja rätt franstylist

Att välja rätt franstylisten är inte alltid lätt. Rekommendationen är alltid att välja utbildade franstylister, men idag är det lätt att få tillgång till att bli franstylist men det betyder inte att alla franstylister bygger skonsamma fransförlängningar. För att kunna vara säker på att din franstylist gör ett skonsamt arbete kan du alltid försöka ta reda på:


Vart tog hen utbildningen?

Hur länge var hen under utbildning? Hur mycket erfarenheter har franstylisten?

Hur bra kvalite har utbildningen, var det en dags utbildning eller flera dagars/veckors utbildning?

Vad för längder, tjocklek, böj använder franstylisten?

Hur ser hens arbete ut uppifrån?

(INTE MINA ARBETEN) Här kan man tydligt se att vänstra bilden är en skonsam fransförlängning för att det är bra mängd med volymfransar, lim och isolering och på högra sidan ser vi motsatsen. Detta kan orsaka ögononflamm, irritation. (Obs) fransförlängning ska aldrig göra ont.